Gesztenyés kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 2 cl rum
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba.
180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük.
Nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom. Nálunk a család kedvence. Készíthetjük még diós és mákos töltelékkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










