Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés-csokis mini fánkok recept

Gesztenyés-csokis mini fánkok
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Nagyon szeretjük a gesztenyés édességeket, hát még a képviselő fánkot. Miért ne léphetnének szoros fúzióba?
    Csokis sipkával a tetejükön, kicsit a levelek közt bujkáló gesztenye szemekre emlékeztetnek :)

    Hozzávalók:
    Égetett tésztához (30 darabhoz):

    • 2,5 dl víz
    • fél tk só
    • 115 g vaj
    • 23 dkg liszt
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája kevés vízzel keverve

    Krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 250 g gesztenyemassza
    • 2 ek rum vagy rumaroma

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 220 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztához egy közepes nagyságú edényben vizet forralunk, sót teszünk bele és felolvasztjuk benne a vajat.
    Mikor a vajas víz felforrt adjuk hozzá a lisztet, amit gyors mozdulatokkal, gondosan elkeverünk, hogy ne legyen csomós a massza.

    Akkor jó az állaga, amikor a tészta már elválik az edény falától. Másik edénybe átöntjük a forró masszát és folytonos, alacsony fokozaton történő keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Ennél a folyamatnál kioldódik a glutén, besűrűsödik, ettől majd megnőnek a sütőben a fánkocskák.

    A ragadós, de könnyen kezelhető masszából két teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk és a sütőpappírral bélelt tepsire halmozzuk (egymástól legalább 3 cm távolságra célszerű, mert megnőnek a sütőben).

    A tojás sárgáját kevéske vízzel elkeverjük, ezzel kenjük le a tészta halmok tetejét, ettől szép narancssárgák lesznek:) Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt átsülnek. A kisült fánkokat egy fogpiszkálóval kiszúrjuk, hogy a felesleges gőzök távozzanak, majd visszatesszük az előzőleg elzárt sütőbe szárítani a tésztát, kitámasztott sütőajtónál kb 15 percre. Ezután rácsra téve kihűtjük a falatnyi fánkokat.

    A krémhez a vaníliával ízesített tejből és pudingporból sűrű krémet főzünk és hűlni hagyjuk (közvetlen a tetejére folpack fóliát terítünk, hogy ne bőrösödjön be a puding). A vajat és a porcukrot robotgéppel habosra mixeljük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vanília pudingot és a gesztenyemasszát, rummal vagy rumaromával ízesítjük. A könnyed, habosra dolgozott krémet, hűtőbe tesszük.

    Nyomózsákba töltve a kettévágott fánkocskákba nyomjuk a krémet. A fánk kalapokat, gőz felett olvasztott csokoládé-vaj keverékbe mártjuk és megkoronázzuk vele a gesztenyés süteményeinket.
    Pár óra pihenés a hűtőben jót tesz a fánkoknak,mielőtt tálalnánk.

    Jó sütögetést!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá