Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyekrémes linzer recept

Gesztenyekrémes linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 10 dkg gesztenyeliszt
    • 10 dkg mandulaliszt (vagy ugyanennyi őrölt mandula)
    • 5 dkg eritrit
    • 1 cs sütőpor

    A töltelékhez:

    • 20 dkg gesztenye vagy 1 csomag natúr gesztenyemassza
    • 2 dl kókusztej
    • 1 ek kókuszzsír
    • 1 marék darált dió
    • 1 marék mazsola
    • 3 ek kakaópor
    • néhány szem dióbél a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
    Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz a sárgáját is, majd hozzáadjuk a liszteket, az eritritet és a sütőport.

    Lehetőség szerint egy szilikonos piteformába (ha nincs, akkor egy piteformát sütőpapírral béleljünk vagy vajazzunk és lisztezzünk ki) kézzel beleigazítjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

    Elkészítjük a krémet. A gesztenyét (vagy a masszát) aprítógépben a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük, majd a tészta tetejére kenjük. A tetején elrendezünk néhány szép szem dióbelet.

    170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélein a tészta színt kap.

    Tipp:

    Ha van diétázó, paleózó, cukorbeteg, tej vagy gluténallergiás családtagunk, vendégünk, nekik készítsük el ezt az egyszerű, dekoratív és finom sütit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek