Gesztenyekrémes linzer recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 10 dkg gesztenyeliszt
- 10 dkg mandulaliszt (vagy ugyanennyi őrölt mandula)
- 5 dkg eritrit
- 1 cs sütőpor
A töltelékhez:
- 20 dkg gesztenye vagy 1 csomag natúr gesztenyemassza
- 2 dl kókusztej
- 1 ek kókuszzsír
- 1 marék darált dió
- 1 marék mazsola
- 3 ek kakaópor
- néhány szem dióbél a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz a sárgáját is, majd hozzáadjuk a liszteket, az eritritet és a sütőport.
Lehetőség szerint egy szilikonos piteformába (ha nincs, akkor egy piteformát sütőpapírral béleljünk vagy vajazzunk és lisztezzünk ki) kézzel beleigazítjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a krémet. A gesztenyét (vagy a masszát) aprítógépben a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük, majd a tészta tetejére kenjük. A tetején elrendezünk néhány szép szem dióbelet.
170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélein a tészta színt kap.
Tipp:
Ha van diétázó, paleózó, cukorbeteg, tej vagy gluténallergiás családtagunk, vendégünk, nekik készítsük el ezt az egyszerű, dekoratív és finom sütit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »