Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz a sárgáját is, majd hozzáadjuk a liszteket, az eritritet és a sütőport.
Lehetőség szerint egy szilikonos piteformába (ha nincs, akkor egy piteformát sütőpapírral béleljünk vagy vajazzunk és lisztezzünk ki) kézzel beleigazítjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a krémet. A gesztenyét (vagy a masszát) aprítógépben a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük, majd a tészta tetejére kenjük. A tetején elrendezünk néhány szép szem dióbelet.
170 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a szélein a tészta színt kap.
Ha van diétázó, paleózó, cukorbeteg, tej vagy gluténallergiás családtagunk, vendégünk, nekik készítsük el ezt az egyszerű, dekoratív és finom sütit.