Fűszeres meggyes, diós kevert sütemény recept

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A tepsi kikenéséhez:
- kb 10 dkg vaj
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg házi , cukrozott magozott meggy
- kristálycukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 15 dkg vágott dió
- 25 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
A tetejére:
- 5 ek kakaópor
- 5 ek porcukor
- 50 ml víz
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újból megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
200 fokra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, ez kb 15 perc.
Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük kb 8-10 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet is.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk, így a meggyes-diós rész kerül felülre.
A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük és szép simára főzzük.
Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. A meggy szemek között beszivárog a piskótába. Mennyei finom süti a végeredmény.
A tetejét színes cukorral szórtam meg.
Egy-két órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »