Fűszeres meggyes, diós kevert sütemény recept
Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
A tepsi kikenéséhez:
- kb 10 dkg vaj
A tészta hozzávalói:
- 30 dkg házi , cukrozott magozott meggy
- kristálycukor ízlés szerint
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 15 dkg vágott dió
- 25 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
A tetejére:
- 5 ek kakaópor
- 5 ek porcukor
- 50 ml víz
- 10 dkg vaj
Elkészítése:
A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újból megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
200 fokra melegítjük a sütőt és betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótánkat elkészítjük, ez kb 15 perc.
Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük kb 8-10 perc alatt, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet is.
A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk, így a meggyes-diós rész kerül felülre.
A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük és szép simára főzzük.
Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk és elsimítjuk. A meggy szemek között beszivárog a piskótába. Mennyei finom süti a végeredmény.
A tetejét színes cukorral szórtam meg.
Egy-két órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!