Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés likőrös pitekrémes recept

Fügés likőrös pitekrémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 késhegynyi sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 1 csomag likőrkrémpor (jó hozzá a vaníliás is, de akkor keverjünk bele  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőrt 2-3 evőkanállal.Ennek hiányában bármilyen színben el nem térő likőr.)
    • 4 dl hideg tej
    • 2 evőkanállal fügelekvár
    • 3 db szép füge
    • 10 dkg fehércsoki (gőz felett felolvasztva 2 ek. olajjal)
    • vagdalt zöld pisztácia (a díszítéshez)

    Elkészítése:

    A tésztát összedolgozzuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva.

    Egy 24 cm átmérőjű piteformát kikenünk vajjal, és a kinyújtott tésztával kibéleljük. Megszurkáljuk az alját villával, és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a fügelekvárral. A tejjel elkevert likőrkrémporból robotgéppel kemény krémet keverünk, majd megtöltjük a tésztát.

    A fügéket cikkekre vágjuk, a csokiba mártjuk, és lefagyasszuk a hűtőbe, de csak 1-2 percig. Ha a csoki megkötött, akkor beleültetjük őket a krémbe. Tetszés szerinti mennyiséget. Pisztáciával megszórjuk. Lehűtjük, majd kivesszük a formából, aminek az alja kivehető, csak ilyet használjunk. Szeleteljük, mint a tortát.

    Tipp:

    A fügekedvelőknek ünnepi finomság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá