Fügés likőrös pitekrémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék:

  • 1 csomag likőrkrémpor (jó hozzá a vaníliás is, de akkor keverjünk bele tojáslikőrt 2-3 evőkanállal.Ennek hiányában bármilyen színben el nem térő likőr.)
  • 4 dl hideg tej
  • 2 evőkanállal fügelekvár
  • 3 db szép füge
  • 10 dkg fehércsoki (gőz felett felolvasztva 2 ek. olajjal)
  • vagdalt zöld pisztácia (a díszítéshez)

Elkészítése:

A tésztát összedolgozzuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órára fóliába csavarva.

Egy 24 cm átmérőjű piteformát kikenünk vajjal, és a kinyújtott tésztával kibéleljük. Megszurkáljuk az alját villával, és 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a fügelekvárral. A tejjel elkevert likőrkrémporból robotgéppel kemény krémet keverünk, majd megtöltjük a tésztát.

A fügéket cikkekre vágjuk, a csokiba mártjuk, és lefagyasszuk a hűtőbe, de csak 1-2 percig. Ha a csoki megkötött, akkor beleültetjük őket a krémbe. Tetszés szerinti mennyiséget. Pisztáciával megszórjuk. Lehűtjük, majd kivesszük a formából, aminek az alja kivehető, csak ilyet használjunk. Szeleteljük, mint a tortát.

Tipp:

A fügekedvelőknek ünnepi finomság.