Fügés kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 17,5 dkg hideg vaj
- csipet só
- kb 12 dkg tejföl
Továbbá:
- 5-6 db füge
- cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga a kenéshez
Elkészítése:
A tésztához szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk el benne a vajat és gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 195 °C-ra. A muffin sütőforma mélyedéseit kenjük ki vajjal.
A tésztát nyújtsuk ki fél cm-es vastagságra és szúrjunk belőle kb 9 cm-es átmérőjű köröket vagy virág formákat, majd helyezzük a forma mélyedéseibe.
Mindegyik mélyedésbe rakjunk cikkekre vágott fügét és szórjuk meg kevés cukorral.
A maradék tésztát csíkozzuk fel és tetszés szerint rácsozzuk be a kosárkákat.
Kenjük le tojássárgájával és süssük szép pirosra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »