Fügés kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg porcukor
- 17,5 dkg hideg vaj
- csipet só
- kb 12 dkg tejföl
Továbbá:
- 5-6 db füge
- cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga a kenéshez
Elkészítése:
A tésztához szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, majd morzsoljuk el benne a vajat és gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta.
Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 195 °C-ra. A muffin sütőforma mélyedéseit kenjük ki vajjal.
A tésztát nyújtsuk ki fél cm-es vastagságra és szúrjunk belőle kb 9 cm-es átmérőjű köröket vagy virág formákat, majd helyezzük a forma mélyedéseibe.
Mindegyik mélyedésbe rakjunk cikkekre vágott fügét és szórjuk meg kevés cukorral.
A maradék tésztát csíkozzuk fel és tetszés szerint rácsozzuk be a kosárkákat.
Kenjük le tojássárgájával és süssük szép pirosra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »