Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés crostata recept

Fügés crostata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 15 dkg rétesliszt
    • 5 dkg kukoricaliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 csipet só
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 ek vanília aroma
    • 1 narancs reszelt héja, és leve
    • 6 dkg vaj
    • 14 dkg ricotta (olasz)

    Az áfonyából készült mártáshoz:

    • 14 dkg áfonya
    • 2 púpos evőkanál barna cukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 ek. étkezési keményítő

    A tetejére:

    • kb 5 dkg darált mandula
    • 6 db érett, friss lila füge (hosszában, vagy cikkekre vágva)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk dagasztógéppel. A gombóccá formált tésztát kb. 30 percre a hűtőszekrényben pihentetjük.

    Közben az áfonyát a cukorral, és keményítővel állandó keverés mellett felforraljuk, a végén hozzáadjuk a fahéjat és az aromát.

    Nem főzzük teljesen szét, épp csak annyira, hogy a gyümölcs kiengedje a levét, a keményítő pedig összefogja a szószt. Hűlni hagyjuk.

    A fügéket megmossuk, a szép lila színű fügéket felszeleteljük. A tésztát kinyújtjuk, egy kb. 26 cm-es levehető aljú piteformát lisztezzük csak, ha teflonos. Ha nem úgy vajazni is kell. Belehelyezzük a tésztát úgy, hogy a formát teljesen kibélelje.

    Rásimítjuk a már kihűlt mártást, a tetejére hintjük a darált mandulát, majd ráhelyezzük a fügéket.

    Én lapokra szeleteltem, és úgy raktam rá körkőrösen a fügéket. Megszórtam kevés barna nádcukorral még. 200 fokon előmelegített sütőben légkeverés alsó sütésen.

    A sütő hőmérsékletét 170 fokra mérsékeljük, és kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük az alját, és tálra csúsztatjuk. Ha van még türelmünk, barna cukorból karamellt készítünk, s vékony szálakban-körben bevonjuk a fügéket.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá