Francia túrós pite recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- fél dl tej
- 12 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltelék
- fél kiló túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája +2 fehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- ízlés szerin cukor aszalt gyümölcs összevágva
Krém
- 1 csomag vaníliás puding
- 2-3 kanál cukor
- 0,5 l tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom 1/3 részét félre teszem ebből rácsok lesznek a tetejére. A nagyobbik rész tésztát kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. Erre ráteszem a kikevert túrókrémet. A túrót a hozzávalókkal összekeverem, a tojást kemény habbá verem, 2 kanál cukorral és a túróval összekeverem. Ezt a tepsibe lévő lapra teszem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, és még melegen a túrókrémre simítom. A maradék tésztát kinyújtom és vékony csíkokat vágok belőle és a tésztát berácsozom. 180fokon 35-40 percig sütöm.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.