Francia túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához 34×24 cm-es formában sütve:
- 45 dkg liszt
- 18 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 csomag sütőpor
- 12 dkg cukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál tejföl
A túrós töltelékhez:
- 70 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 10 dkg mazsola
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A pudingos töltelékhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 7,5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.
Ezután adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, egy kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk).
Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3-át, majd a nagyobb tésztát liszttel enyhén megszórt sütőpapíron, nyújtsuk ki tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe. (a tepsiben még kézzel kicsit nyomkodjuk le)
A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a pudingport, a tojássárgáját és keverjük alaposan össze. A tojásfehérjét a maradék cukorral, verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós töltelékhez és keverjük óvatosan össze.
Ezután a tepsiben lévő tésztára öntsük rá, majd egyenletesen simítsuk el. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a cukrot is.
A maradék tejet melegítsük fel, öntsük hozzá a pudingos-cukros keveréket, majd állandó keverés mellett, főzzük pár perc alatt sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük pár percig, hogy csak langyos legyen. Ezután a pudingot óvatosan öntsük rá a túrós töltelékre, majd a maradék tésztával rácsozzuk be a tetejét.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb. 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeveréssel 160 fokon, 40 percig sütöttem). Ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »