Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes recept

Francia krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tejföl
    • 1 evőkanál ecet
    • csipet só

    Krém:

    • 1 liter tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor, vagy egy vanília rúd kikaparva
    • 13 dkg liszt

    Hab:

    • fél liter habtejszín

    Máz:

    • 1/2 kávéskanál instant kávét feloldunk
    • 5 evőkanál tej
    • 20 dkg cukor
    • 7 dkg margarin

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1-2 órára hűtőbe tesszük. 2 lapot sütünk sütőpapíros tepsiben. / Megszurkáljuk sütés előtt,hogy ne púposodjon fel./
    Krém elkészítése: A liter tejből kiveszünk 1 dl-t és ebben elkeverünk 4 tojás sárgáját,a lisztet és a cukor felét, hogy sima massza legyen. A maradék tejbe beletesszük a vaníliás cukrot és felforraljuk,ha felforrt,hozzáöntjük a tojásos masszát és simára keverjük, majd besűrítjük. A 4 tojás fehérjét habbá verjük a cukor másik felével. Visszatesszük a gázra a tejes masszát és kis lángon 2-3 percig óvatosan belekeverjük a tojáshabot. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet és hagyjuk kihűlni. Erre jön a felvert habtejszín, majd befedjük a másik lappal,amit előtte felkockázunk,hogy szeleteléskor ne törjön,illetve nyomódjon ki a krém.
    A mázhoz az instant kávét feloldjuk a tejben a cukorral és felmelegítjük. Ha sűrűsödni kezd, akkor levesszük a tűzről és robotgéppel belekeverjük a margarint, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk és gyorsan rásimítjuk a felső lapra.

    Tipp:

    A tésztát egyébként csináltam már bolti mirelit leveles tésztából is mikor nem volt kedvem sokat vacakolni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá