Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia képviselőfánk recept

Francia képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Forrázott tészta:

    • 1 kg zsír
    • 1l víz
    • 1 kg liszt
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 30  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Főzött krém:

    • 1 l tej
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg liszt
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 ek cukor

    Tejszín:

    • 1 l habtejszín
    • 10 dkg porcukor

    Máz:

    • 20 dkg kristálycukor
    • 20 dkg szeletelt, pörkölt mandula

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vizet, a zsírt (lehet margarin is) a cukrot és a sót feltesszük egy üstben forrni. Ha már a zsiradék is teljesen elolvadt és felforrt a keverékünk, akkor óvatosan egy mozdulattal beleszórjuk a lisztet és fakanállal elkeverjük. Nagyon figyeljünk, le ne égjen!

    A tűzhelyről levéve egyenként adjuk hozzá a tojásokat közben habverővel dolgozzuk el. Ne legyen folyós a massza! Ezért is csak egyenként tegyük hozzá a tojásokat. A tésztát sima csöves nyomózsákból papírozott lemezre adagoljuk közepes félgömb alakban.

    Sütés: 180 fokon. Ha lehet ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik. Akkor jó ha aranybarna és háromszorosára megnőtt, a közepe levegős. Hagyjuk kihűlni.

    Főzött krém:

    Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, krémport és kevés tejet. Ebből csomómentes pépet készítsünk. A tejet a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, majd adjuk hozzá a pépet és főzzük sűrűre.

    A tojásfehérjét a 6 evőkanál cukorral verjük kemény habbá majd forgassuk bele a pudingos keverékbe még melegen. A fánkok tetejét vágjuk le, majd a krémet csillagcsöves nyomózsákból adagoljuk rá. Tegyük hűtőbe és hagyjuk kihűlni.

    Közben verjük fel a tejszínhabot a porcukorral, majd a kihűlt pudingos töltelékre adagoljuk szintén csillagcsöves nyomózsákból. A fánkok tetejét pedig doboscukorba mártsuk és szórjuk meg mandulával, majd tegyük rá a tejszínhabkrémes töltelékre és már fogyasztható is.

    Tipp:

    Én egy nagy családi ebédre készítettem azért is ilyen brutál a mennyiség, de lehet osztani a hozzávalókat :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá