Francia diós krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
Mézes laphoz:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 10 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 15 dkg finomliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg dió (darált)
Krémhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 7 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A diós piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt. Hozzáadjuk a vizet, olajat és a diót. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egész masszát csomómentesre keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Másnap szeleteljük.