Francia diós krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mézes laphoz:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 15 dkg rétesliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg dió (darált)
Krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristály cukor
- 7 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
A diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttem) öntöm a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A margarint kikeverem a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozom a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét porcukorral szórom meg.
Tipp:
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnap szebben lehet szeletelni.
Ebből a mennyiségből a szeletek nagyságától függően kb. 80 szelet sütemény lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »







