Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Foszlós- mazsolás kalács recept

Foszlós- mazsolás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg kristály cukor
    • 4 dkg élesztő
    • 2 dl langyos tej
    • 7-8 dkg vaj vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál habtejszín
    • csipet só
    • mazsola

    Elkészítése:

    A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük, belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk.

    Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára összedolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük.

    A mazsolát a tésztába gyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük.

    A kalácsot a habtejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá