Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Forgács fánk recept

Forgács fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 3 dkg vaj
    • 1 csomag vanília
    • 1 db tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 g élesztő
    • 1 csipet só
    • 2 cl rum
    • 1 csésze étolaj
    • 20 dkg baracklekvár

    Elkészítése:
    A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a hozzávalókat, tojást, élesztőt, (kevés cukros tejben feloldva), sót, evőkanál tejfelt és egy kevés rumot.

    Összegyúrom, cipóba formálom és félóráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom 3-4 mm vastagra, derelyevágóval hosszú csíkokat vágok belőle. A megforrósított olajba a tésztát belerakjuk és szép világos barnára sütjük. Kiszedem és vaníliás porcukorral megszórom.
    Lekvárt adok hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá