Forgács fánk recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 csomag vanília
- 1 db tejföl
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 g élesztő
- 1 csipet só
- 2 cl rum
- 1 csésze étolaj
- 20 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a hozzávalókat, tojást, élesztőt, (kevés cukros tejben feloldva), sót, evőkanál tejfelt és egy kevés rumot.
Összegyúrom, cipóba formálom és félóráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom 3-4 mm vastagra, derelyevágóval hosszú csíkokat vágok belőle. A megforrósított olajba a tésztát belerakjuk és szép világos barnára sütjük. Kiszedem és vaníliás porcukorral megszórom.
Lekvárt adok hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.