Forgács fánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vanília
  • 1 db tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • 2 g élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 cl rum
  • 1 csésze étolaj
  • 20 dkg baracklekvár

Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a hozzávalókat, tojást, élesztőt, (kevés cukros tejben feloldva), sót, evőkanál tejfelt és egy kevés rumot.

Összegyúrom, cipóba formálom és félóráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom 3-4 mm vastagra, derelyevágóval hosszú csíkokat vágok belőle. A megforrósított olajba a tésztát belerakjuk és szép világos barnára sütjük. Kiszedem és vaníliás porcukorral megszórom.
Lekvárt adok hozzá.