Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flódnis tekercs recept

Flódnis tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g leveles tészta
    • 100 g darált mák
    • 100 ml víz
    • 1 ek édesítőszer
    • citromhéj
    • szilvalekvár (cukormentes)
    • 100 g darált dió
    • 100 ml víz
    • 1 ek édesítőszer
    • citromhéj
    • zabpehelyliszt
    • szilvalekvár (cukormentes)
    • 3 alma (lereszelve)
    • 1 ek édesítőszer
    • citrom reszelt héja és leve
    • fahéj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (lekenéshez)

    Elkészítése:

    Elkészítjük a töltelékeket: a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.

    A diós tölteléket is így készítjük el, a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).

    A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.

    A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk. Hosszában kisodorjuk mind a három részt.

    Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk. A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük. A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.

    A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.

    Tipp:

    Aki nem diétázik, készítheti cukorral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá