Hozzávalók:
Elkészítése:
Elkészítjük a töltelékeket: a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a mákot, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni.
A diós tölteléket is így készítjük el, a 100 ml vizet az édesítőszerrel (vagy cukorral) feltesszük forrni. Hozzáadjuk a diót, a reszelt citromhéjat, átkeverjük, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni (ha nagyon híg lenne a töltelék, keverhetünk hozzá 1-2 evőkanál zabpehelylisztet).
A reszelt almát az édesítőszerrel (vagy cukorral), citromlével, citromhéjjal és a fahéjjal megdinszteljük. Hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát három egyenlő részre osztjuk. Hosszában kisodorjuk mind a három részt.
Az első részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a diós tölteléket, felcsavarjuk. A második részt lekenjük szilvalekvárral, rátesszük a mákos tölteléket, feltekerjük. A harmadik részt az almás töltelékkel töltjük meg, feltekerjük.
A három vékony tekercset egybefonjuk. Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előremelegített sütőben készre sütjük.
Aki nem diétázik, készítheti cukorral is.