Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fitness almás pite recept

Fitness almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g tönkölybúzaliszt
    • 15 g élesztő
    • 80 ml sovány tej
    • 30 g kókuszolaj (olívaolaj)
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek édesítőszer (stevia)
    • 1⁄2 ek reszelt citromhéj

    Töltelék:

    • 5 darab alma
    • 1 ek folyékony édesítőszer
    • 30 g mazsola vagy aszalt szilva
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • 1 ek őrölt fahéj
    • 1 csipet chilipor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A meleg tejben kevés édesítőszerrel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet mikróban átmelegítjük, majd átszitáljuk. A kész kovászt összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, olajjal, édesítőszerrel, reszelt citromhéjjal és pici sóval, majd sima tésztává gyúrjuk és 30 percet kelni hagyjuk. Az alma héját levágjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy lábasba tesszük.

    Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a reszelt gyömbért és a csipet chilit, majd hagyjuk 2-3 percet párolódni. A tűzről levéve hozzákeverjük a mazsolát (darabokra vágott aszalt szilvát) és az édesítőszert. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát enyhén kiolajozunk, liszttel meghintünk. A megkelt tésztát kettéosztjuk, majd kisodorjuk.

    A tésztát berakjuk a formába, megtöltjük és a másik tésztával befedjük. Lekenjük felvert tojássárgával majd villával megböködjük és forró sütőben kb 30-40 percet sütjük. Ha kihűlt a pite, felszeleteljük.

    Tipp:

    Finom kis almás pite kicsit egészségesebben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá