Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő recept

Feketeerdő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A piskótához

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 3,5 evőkanál finomliszt
    • 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    A krémhez

    • 250g mascarpone
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 4ek cukor
    • 3 dl habtejszín

    A csokiöntethez

    • 1 cs főzős csokiöntet por
    • 3.5 dl tej
    • 2 ek rum
    • 2 ek cukor

    Továbbá

    • rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács

    Elkészítése:

    A piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk.

    A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek rumot(ízlés szerint)

    1-2 dl hideg tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.

    Jöhet a rétegezés:Krém-Piskóta kocka-rumba áztatott meggy-csokiöntet…….így rétegezzük tovább!

    Legfelülre krém kerüljön. Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá