Feketeerdő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Feketeerdő

Hozzávalók:

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 3,5 evőkanál finomliszt
  • 1.5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 250g mascarpone
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4ek cukor
  • 3 dl habtejszín

A csokiöntethez

  • 1 cs főzős csokiöntet por
  • 3.5 dl tej
  • 2 ek rum
  • 2 ek cukor

Továbbá

  • rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács

Elkészítése:

A piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk.

A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek rumot(ízlés szerint)

1-2 dl hideg tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.

Jöhet a rétegezés:Krém-Piskóta kocka-rumba áztatott meggy-csokiöntet…….így rétegezzük tovább!

Legfelülre krém kerüljön. Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.