Feketeerdő szelet recept

Hozzávalók:
Piskóták egy 35*25 cm-es tepsiben sütve:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 12 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 8 g sütőpor
- 2 ek étolaj
- 2 ek tej
- só
Krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
- 4-5 ek cukor
- 3 zacskó vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Tetejére:
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
4 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, amivel kemény habot verünk. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 1 ek tejet és 1 ek olajat, majd az egészet alaposan kihabosítjuk.
6 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 2 dkg kakaóport, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha a lap langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot és azt is kihűtjük.
Krém:
A befőttet a levével együtt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. A pudingporokat elkeverjük a tejben, majd a forró meggyhez adjuk és besűrítjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rákenjük egyenletesen a meggyes masszát és rátesszük a másik lapot. Tehetünk a tetejére pár órára nehezéket is.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd rákenjük a süti tetjére. Ízlés szerint díszítjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »