Feketeerdő szelet recept

Hozzávalók:
Piskóták egy 35*25 cm-es tepsiben sütve:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg porcukor
- 12 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 8 g sütőpor
- 2 ek étolaj
- 2 ek tej
- só
Krémhez:
- 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
- 4-5 ek cukor
- 3 zacskó vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
Tetejére:
- 3,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
4 tojást szétválasztunk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és elkezdjük felverni, közben apránként hozzáadunk 8 dkg porcukrot, amivel kemény habot verünk. Ekkor hozzáadjuk a sárgákat, 1 ek tejet és 1 ek olajat, majd az egészet alaposan kihabosítjuk.
6 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 2 dkg kakaóport, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összeforgatjuk.
A kész masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elegyengetjük, majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha a lap langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.
A maradék alapanyagokból sütünk egy másik lapot és azt is kihűtjük.
Krém:
A befőttet a levével együtt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. A pudingporokat elkeverjük a tejben, majd a forró meggyhez adjuk és besűrítjük az egészet.
Összeállítás:
Az egyik lapot rátesszük egy tálcára, majd rákenjük egyenletesen a meggyes masszát és rátesszük a másik lapot. Tehetünk a tetejére pár órára nehezéket is.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd rákenjük a süti tetjére. Ízlés szerint díszítjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »