Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete rózsa recept

Fekete rózsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (30*30 cm-es:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 25 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 cs sütőpor
    • 1 tk szódabirkabóna
    • 1-1,5 dl tej

    Mákos töltelék:

    • 30 dkg darált mák
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 1,5-2 dl tej

    Puncsos krém:

    • 3 cs puncs pudingpor
    • 1 l tej
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Csokimáz:

    • 4 cl víz
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg kristálycukor
    • 3 ek kakaópor
    • 50 g étcsoki

    Elkészítése:

    Tészta:

    A sütőt 180 fokon előmelegítjük.

    A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. A kész tésztát 6 részre osztjuk.

    2 tésztarészt kinyújtunk a tepsi méretére, majd áttesszük egy sütőpapírra, amit áthuzunk a tepsi hátára.

    6-7 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Ugyanígy sütünk még egy lapot.

    Mákos rész:

    A mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük annyi tejjel, hogy kenhető legyen a massza, de ne folyjon! Kemény se maradjon, különben kiszakítja a tésztát.

    A maradék tésztákatt egyenként kinyújtjuk, megkenjük egyenlően elosztva rajtuk a mákos tölteléket, majd feltekerjük.

    A tepibe, aminek a hátán a lapokat sütöttük, sütőpapírt teszünk. A tekercseket beletesszük, egymáshoz közel. Sütés közben össze fognak nőni, de nem baj, sőt ennek ilyennek kell lennie!

    180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.

    Puncsos krém:

    A tejben elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha nagyosra hűlt akkor hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd alaposan kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    Az egyik lapot egy tálcára tesszük. Rákenjük a puncsos rkém felét, majd rátesszük óvatosan az összesütött mákos rudakat. Erre kenjük a maradék puncsos krémet, majd rátesszük a maradék lapot.

    A máz hozzzávalóit összeolvasztjuk (a cukor elolvadjon benne), majd a sütemény tetejére simítjuk.

    Másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá