Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (30*30 cm-es:
Tészta:
Mákos töltelék:
Puncsos krém:
Csokimáz:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. A kész tésztát 6 részre osztjuk.
2 tésztarészt kinyújtunk a tepsi méretére, majd áttesszük egy sütőpapírra, amit áthuzunk a tepsi hátára.
6-7 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Ugyanígy sütünk még egy lapot.
A mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük annyi tejjel, hogy kenhető legyen a massza, de ne folyjon! Kemény se maradjon, különben kiszakítja a tésztát.
A maradék tésztákatt egyenként kinyújtjuk, megkenjük egyenlően elosztva rajtuk a mákos tölteléket, majd feltekerjük.
A tepibe, aminek a hátán a lapokat sütöttük, sütőpapírt teszünk. A tekercseket beletesszük, egymáshoz közel. Sütés közben össze fognak nőni, de nem baj, sőt ennek ilyennek kell lennie!
180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.
A tejben elkeverjük a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha nagyosra hűlt akkor hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd alaposan kihabosítjuk.
Az egyik lapot egy tálcára tesszük. Rákenjük a puncsos rkém felét, majd rátesszük óvatosan az összesütött mákos rudakat. Erre kenjük a maradék puncsos krémet, majd rátesszük a maradék lapot.
A máz hozzzávalóit összeolvasztjuk (a cukor elolvadjon benne), majd a sütemény tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.