Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis zserbó recept

Fehércsokis zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg margarin
    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 kanál tejföl
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez

    • 25 dkg baracklekvár
    • 35 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • citrom héja

    A tetejére:

    • 1 tábla fehér tortabevonó
    • 5 dkg margarin
    • 2 kanál olaj

    Elkészítése:

    A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a tojással együtt. Hozzáadom a tejfölt is, majd jól összedolgozom.

    A tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd megszórom dióval és cukorral.

    Jöhet rá a következő lap, erre is dió és cukort, majd a harmadig lap, szintén dióval és lekvárral. A negyedik lappal befedem, majd 180 fokon megsütöm.

    Amikor kihűlt, bevonom a fehér csokis mázzal. A csokit összetöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett megolvasztom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá