Fehércsokis zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 3 kanál tejföl
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez

  • 25 dkg baracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • citrom héja

A tetejére:

  • 1 tábla fehér tortabevonó
  • 5 dkg margarin
  • 2 kanál olaj

Elkészítése:

A margarint felolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojás sárgáját, majd kikeverem, hogy a cukor elolvadjon. Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatom, majd hozzáadom a liszthez a tojással együtt. Hozzáadom a tejfölt is, majd jól összedolgozom.

A tésztát 4 egyenlő részre osztom, majd az egyik lapot kinyújtom és tepsibe teszem. Erre kenek lekvárt, majd megszórom dióval és cukorral.

Jöhet rá a következő lap, erre is dió és cukort, majd a harmadig lap, szintén dióval és lekvárral. A negyedik lappal befedem, majd 180 fokon megsütöm.

Amikor kihűlt, bevonom a fehér csokis mázzal. A csokit összetöröm, hozzáadom az olajat és a margarint, majd gőz felett megolvasztom.