Fehércsokis-ribizlis golyó recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 14 dkg finomliszt
- 0,5 cs sütőpor
- kb 20 dkg ribizli
Összeállításhoz:
- kb 10-15 dkg mascarpone vagy másmilyen krémsajt
- 5 dkg vaj
Csokimáz
- kb 20 dkg fehércsoki
- 1-2 ek vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is.
A lisztet és a sütőport a tojásos masszához szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, majd rászórjuk a ribizlit (akár málnával is készíthetjük). 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész piskótát kihűtjük, majd kicsi darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a mascarponét vagy krémsajtot (annyit, amivel könnyen formázható lesz a massza), majd kb egyforma nagyságú golyókká formázzuk.
A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és egy sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk színes cukrokkal, őrölt kávéval vagy kakaóporral is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »