Fehércsokis-ribizlis golyó recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 14 dkg finomliszt
- 0,5 cs sütőpor
- kb 20 dkg ribizli
Összeállításhoz:
- kb 10-15 dkg mascarpone vagy másmilyen krémsajt
- 5 dkg vaj
Csokimáz
- kb 20 dkg fehércsoki
- 1-2 ek vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is.
A lisztet és a sütőport a tojásos masszához szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát egy sütőpapíros tepsibe öntjük, majd rászórjuk a ribizlit (akár málnával is készíthetjük). 180 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A kész piskótát kihűtjük, majd kicsi darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a mascarponét vagy krémsajtot (annyit, amivel könnyen formázható lesz a massza), majd kb egyforma nagyságú golyókká formázzuk.
A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd a golyókat egyenként belemártjuk és egy sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk. Ízlés szerint dekorálhatjuk színes cukrokkal, őrölt kávéval vagy kakaóporral is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »