Fehércsokis kókuszcsoda recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 12 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Máz:
- 40 dkg fehércsoki
- 150 ml habtejszín
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Kevert tésztát készítünk: a tojássárgákat, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet is.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport, kakaóport szintén összevegyítjük. A tojássárgás masszához adjuk apránként, felváltva a lisztes keveréket és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt, 24*24 cm-es formába öntjük a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Máz elkészítése: alacsony hőfokon (gőz fölött) felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A kihűlt tésztát pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a folyékony fehér csokiba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Lágy, morzsalékos a tészta, óvatosan kell bánni vele, de megéri, mert a végeredmény magáért beszél! A mázba tehetünk kevés rumot is, de anélkül is isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »