Fehércsokis kókuszcsoda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 12 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Máz:
- 40 dkg fehércsoki
- 150 ml habtejszín
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Kevert tésztát készítünk: a tojássárgákat, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet is.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport, kakaóport szintén összevegyítjük. A tojássárgás masszához adjuk apránként, felváltva a lisztes keveréket és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt, 24*24 cm-es formába öntjük a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Máz elkészítése: alacsony hőfokon (gőz fölött) felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A kihűlt tésztát pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a folyékony fehér csokiba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Lágy, morzsalékos a tészta, óvatosan kell bánni vele, de megéri, mert a végeredmény magáért beszél! A mázba tehetünk kevés rumot is, de anélkül is isteni!