Hozzávalók:
Tészta:
Máz:
Elkészítése:
Kevert tésztát készítünk: a tojássárgákat, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet is.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport, kakaóport szintén összevegyítjük. A tojássárgás masszához adjuk apránként, felváltva a lisztes keveréket és a tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt, 24*24 cm-es formába öntjük a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Máz elkészítése: alacsony hőfokon (gőz fölött) felolvasztjuk a csokit, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A kihűlt tésztát pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a folyékony fehér csokiba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Jó sütizést mindenkinek!
Lágy, morzsalékos a tészta, óvatosan kell bánni vele, de megéri, mert a végeredmény magáért beszél! A mázba tehetünk kevés rumot is, de anélkül is isteni!