Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér-kakaós szelet recept

Fehér-kakaós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók egy 23*35 cm-es tepsihez:
    Fehér lap:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál rum vagy aroma
    • fél csomag sütőpor
    • fél teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Barna lap:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál rum vagy aroma
    • 2 evőkanál kakaópor
    • fél csomag sütőpor
    • fél teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 25 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 3 evőkanál kukoricakeményítő
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 20 dkg margarin
    • 2 evőkanál rum vagy aroma

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk külön-külön és becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    Közben elkészítjük a krémet: a száraz hozzávalókat összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét és folytonos keverés mellett kihűtjük, végül a kihabosított margarint és a rumot is beledolgozzuk.

    A világos tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk egyenként és lisztezett tepsi hátára tesszük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. Ugyan így járunk el a barna tésztával is. Tehát 2 barna és 2 fehér lapunk lesz.

    A krémet három egyenlő részre osztjuk.

    Összeállítás: világos lap, krém, barna lap krém, barna lap, krém és világos lappal zárjuk.

    Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük. Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá