Fehér-kakaós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*35 cm-es tepsihez:
Fehér lap:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- fél csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Barna lap:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 7 dl tej
- 25 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál rum vagy aroma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk külön-külön és becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet: a száraz hozzávalókat összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét és folytonos keverés mellett kihűtjük, végül a kihabosított margarint és a rumot is beledolgozzuk.
A világos tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk egyenként és lisztezett tepsi hátára tesszük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. Ugyan így járunk el a barna tésztával is. Tehát 2 barna és 2 fehér lapunk lesz.
A krémet három egyenlő részre osztjuk.
Összeállítás: világos lap, krém, barna lap krém, barna lap, krém és világos lappal zárjuk.
Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük. Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »