Fehér-kakaós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*35 cm-es tepsihez:
Fehér lap:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- fél csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Barna lap:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 7 dl tej
- 25 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál rum vagy aroma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk külön-külön és becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a krémet: a száraz hozzávalókat összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét és folytonos keverés mellett kihűtjük, végül a kihabosított margarint és a rumot is beledolgozzuk.
A világos tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk egyenként és lisztezett tepsi hátára tesszük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. Ugyan így járunk el a barna tésztával is. Tehát 2 barna és 2 fehér lapunk lesz.
A krémet három egyenlő részre osztjuk.
Összeállítás: világos lap, krém, barna lap krém, barna lap, krém és világos lappal zárjuk.
Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük. Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!