Fehér-kakaós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 23*35 cm-es tepsihez:
Fehér lap:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • fél csomag sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Barna lap:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 egész tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Krém:

  • 7 dl tej
  • 25 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum vagy aroma

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk külön-külön és becsomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a krémet: a száraz hozzávalókat összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra tördelt csokoládét és folytonos keverés mellett kihűtjük, végül a kihabosított margarint és a rumot is beledolgozzuk.

A világos tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk egyenként és lisztezett tepsi hátára tesszük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt. Ugyan így járunk el a barna tésztával is. Tehát 2 barna és 2 fehér lapunk lesz.

A krémet három egyenlő részre osztjuk.

Összeállítás: világos lap, krém, barna lap krém, barna lap, krém és világos lappal zárjuk.

Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük. Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!