Fehér csokoládés-mogyorós piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 7 dkg porcukor
- 3 dkg darált mogyoró
- 5 dkg liszt
- csipet só
- 20 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg darált mogyoró
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni.
Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a porcukrot, és 1-2 perc múlva a tojások sárgáját is, majd addig keverjük még szépen kifehéredik a massza. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált mogyorót, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletes vékonyan kenjük rá a masszát. (én egy 35×33 cm-es tepsin sütöttem)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 8 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd a felső papírt óvatosan húzzuk le róla. Ezután az alsó sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy mint a bejglit, majd feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. (többször tekerjük ki-be még melegen)
A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.
A tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg az olvasztott csokoládéval. Ezután szórjuk meg a darált mogyoróval, majd szorosan tekerjük fel.
Ezután hagyjuk állni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen, és szépen tudjuk majd felszeletelni.
Tálalás előtt vékonyan szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.