Fatörzs keksz recept
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amit egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetünk.
A fatörzs közepének kialakításához lecsípünk a lehűtött tésztából egy darabot amiből egy kb 1,5 cm átmérőjű 30 cm hosszú hengert formázunk.
Egy újabb darabot csípünk, amit téglalappá nyújtunk,( a vastagsága és mérete ahogy sikerül ) megkenjük tojásfehérjével, rászórunk egy kevés kakaóval összekevert cukrot. Ezt a lapot a henger köré tekerjük.
Egy újabb adagot csípünk, nyújtunk, megkenjük, megszórjuk, a kialakult hengerre tekerkük.
Addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.
A végén a külső részét megkenjük a maradék tojás fehérjével és krokántba forgatjuk.
A hengert még 2 órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, majd kb 2 cm vastagra szeljük.
Sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsül.