Fatörzs keksz recept

Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, amit egy éjszakára hűtőszekrényben pihentetünk.
A fatörzs közepének kialakításához lecsípünk a lehűtött tésztából egy darabot amiből egy kb 1,5 cm átmérőjű 30 cm hosszú hengert formázunk.
Egy újabb darabot csípünk, amit téglalappá nyújtunk,( a vastagsága és mérete ahogy sikerül ) megkenjük tojásfehérjével, rászórunk egy kevés kakaóval összekevert cukrot. Ezt a lapot a henger köré tekerjük.
Egy újabb adagot csípünk, nyújtunk, megkenjük, megszórjuk, a kialakult hengerre tekerkük.
Addig folytatjuk míg a tészta el nem fogy.
A végén a külső részét megkenjük a maradék tojás fehérjével és krokántba forgatjuk.
A hengert még 2 órára visszarakjuk a hűtőszekrénybe, majd kb 2 cm vastagra szeljük.
Sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »