Fantasztikus sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A barna piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
Fehér tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 220 g cukor
- 100 g vagdalt, pirított dió
- 1 meggybefőtt lecsepegtetve
- 160 g finomliszt
Krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 g cukor
- 300 ml tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 cs vaníliás cukor
- 250 g vaj
Csokimázhoz:
- 160 g csoki
- 20 g vaj
- 50 ml habtejszín
Elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.
A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük
A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.
A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.
Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.
Összeállítás:
Kakaós piskóta – krém – fehér tészta – csoki máz.
A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.
Nagyon finom kiadós sütemény.