Fantasztikus sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A barna piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Fehér tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 220 g cukor
  • 100 g vagdalt, pirított dió
  • 1 meggybefőtt lecsepegtetve
  • 160 g finomliszt

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 300 ml tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 250 g vaj

Csokimázhoz:

  • 160 g csoki
  • 20 g vaj
  • 50 ml habtejszín

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.

A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük

A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.

A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.

Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.

Összeállítás:

Kakaós piskóta – krém – fehér tészta – csoki máz.

A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.

Nagyon finom kiadós sütemény.