Fahéjas-rumos szilvás pite recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér tönkölyliszt
- 16 dkg barna nádcukor
- 12 dkg puha vaj
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 kezeletlen citrom héja és 1 ek a levéből
- 1/2 tk sütőpor
- 25-30 dkg szilva, de bármilyen más gyümölcsből készíthetjük
- 1 mokkáskanál vanília kivonat, vagy 1 cs vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítése:
Először a vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, hozzákeverjük a citromlevet is.
Végül jól elkeverjük egyenletesen, benne a sütőporral elkevert lisztet.
Kivajazunk egy pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát.
A tetejére tesszük a felezett szilvát, meghintjük őrölt fahéjjal és meglocsolgatjuk a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatunk rá, még egy kevés cukrot. A tetejét beborítjuk a szeletelt mandulával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor, kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.
A fahéjas-rumos szilvás pite kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 276 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 13 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.