Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-rumos szilvás pite recept

Fahéjas-rumos szilvás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg fehér tönkölyliszt
    • 16 dkg barna nádcukor
    • 12 dkg puha vaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 kezeletlen citrom héja és 1 ek a levéből
    • 1/2 tk sütőpor
    • 25-30 dkg szilva, de bármilyen más gyümölcsből készíthetjük
    • 1 mokkáskanál vanília kivonat, vagy 1 cs vaníliás cukor
    • 1 kiskanál fahéj
    • 2 evőkanál rum
    • 2 evőkanál szeletelt mandula

    Elkészítése:

    Először a vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, hozzákeverjük a citromlevet is.

    Végül jól elkeverjük egyenletesen, benne a sütőporral elkevert lisztet.

    Kivajazunk egy pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát.

    A tetejére tesszük a felezett szilvát, meghintjük őrölt fahéjjal és meglocsolgatjuk a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatunk rá, még egy kevés cukrot. A tetejét beborítjuk a szeletelt mandulával.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Tálaláskor, kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.

     

    A fahéjas-rumos szilvás pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 276 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá