Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-omlós keksz recept

Fahéjas-omlós keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 28-30 db kekszhez:

    • 25 dkg liszt
    • 12,5 dkg vaj
    • 10 dkg barna cukor (por)
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk narancshéj (szárított, őrölt)
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1/2 csomag sütőpor

    Hempergetéshez:

    • 2-3 ek kristálycukor
    • 1 ek őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel, és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot  (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába) és a tojást.

    Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.

    A kristálycukrot, és a fahéjat keverjük össze egy tányérba, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne.

    Egy sütőpapírral kibélelt tepsire, helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve, helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.

    A keksz tésztája nagyon finom omlós, kívül pedig ropogós a fahéjas cukortól. A mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhetően igazi karácsonyi aprósütemény, melyet hűvös helyen, hosszabb ideig tárolhatunk. Díszcsomagolásban pedig el is ajándékozhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá