Fahéjas krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fehéjat és a kakaóport keverjük össze.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük meg mindkét felét az összekevert fahéjas kakaóporral. Vágjuk három akkora részre, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a krémest. Ha kisebb lapokat sütünk, akkor magasabb lesz a süti.
A lapokat sütőpapírral elválasztva tegyük egymásra. A tetején is legyen egy sütőpapír, amire tegyünk egy tepsit, majd süssük 15 percig.
Közben készítsük el a krémet. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a habfixálót, a kétféle cukrot, a rumaromát, végül a mascarponét.
Miután a lapok kihűltek, laponként tegyük a tepsibe és kenjük közéjük a krémet. A tetejére nem kell krém.
Szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd tegyük a hűtőbe, 1-2 órára, amíg összeáll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









