Fahéjas krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A fehéjat és a kakaóport keverjük össze.

A leveles tésztát nyújtsuk ki, kenjük meg mindkét felét az összekevert fahéjas kakaóporral. Vágjuk három akkora részre, amilyen méretű tepsiben szeretnénk elkészíteni a krémest. Ha kisebb lapokat sütünk, akkor magasabb lesz a süti.

A lapokat sütőpapírral elválasztva tegyük egymásra. A tetején is legyen egy sütőpapír, amire tegyünk egy tepsit, majd süssük 15 percig.

Közben készítsük el a krémet. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a habfixálót, a kétféle cukrot, a rumaromát, végül a mascarponét.

Miután a lapok kihűltek, laponként tegyük a tepsibe és kenjük közéjük a krémet. A tetejére nem kell krém.

Szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd tegyük a hűtőbe, 1-2 órára, amíg összeáll.