Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas karamellizált mandula recept

Fahéjas karamellizált mandula
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre barna cukor
    • 1 kis csésze víz
    • 1 teáskanál fahéj
    • pici só
    • 2 bögre héjas, egész mandula

    Elkészítése:

    Egy nagyobb serpenyőbe szórjuk a barna cukort, a sót, a fahéjat, majd adjuk hozzá a vizet. Közepes lángon folyamatosan kevergetve melegítsük össze, míg a cukor felolvad, és karamellizálódik.

    Adjuk hozzá a mandulát, és addig kevergetjük, amíg bevonja a szirup a szemeket.

    Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe öntjük úgy, hogy ne legyenek egymáson a szemek. 180 C-ra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon finom csemege, de jó erős fogak kellenek hozzá!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá