Fahéjas karamellizált mandula

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 bögre barna cukor
  • 1 kis csésze víz
  • 1 teáskanál fahéj
  • pici só
  • 2 bögre héjas, egész mandula

Elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőbe szórjuk a barna cukort, a sót, a fahéjat, majd adjuk hozzá a vizet. Közepes lángon folyamatosan kevergetve melegítsük össze, míg a cukor felolvad, és karamellizálódik.

Adjuk hozzá a mandulát, és addig kevergetjük, amíg bevonja a szirup a szemeket.

Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe öntjük úgy, hogy ne legyenek egymáson a szemek. 180 C-ra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Nagyon finom csemege, de jó erős fogak kellenek hozzá!