Fahéjas aprósütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 120 g darált dió
- 320 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 ek őrölt fahéj
- 2 ek rum
Elkészítése:
Minden száraz hozzávalót deszkára öntünk, ráreszeljük a vajat, hozzáadjuk a rumot és nem ragadós tésztává dolgozzuk.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kiszaggatott tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük ízlés szerinti krémmel.
Tipp:
Nálam nutella került rá. Tetejüket csokiba márthatjuk, kis cukorkákat szórhatunk rá vagy ragaszthatunk rá habcsókot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









