Fahéjas aprósütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 120 g darált dió
- 320 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 ek őrölt fahéj
- 2 ek rum
Elkészítése:
Minden száraz hozzávalót deszkára öntünk, ráreszeljük a vajat, hozzáadjuk a rumot és nem ragadós tésztává dolgozzuk.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kiszaggatott tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük ízlés szerinti krémmel.
Tipp:
Nálam nutella került rá. Tetejüket csokiba márthatjuk, kis cukorkákat szórhatunk rá vagy ragaszthatunk rá habcsókot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »