Fahéjas aprósütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 120 g darált dió
- 320 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 ek őrölt fahéj
- 2 ek rum
Elkészítése:
Minden száraz hozzávalót deszkára öntünk, ráreszeljük a vajat, hozzáadjuk a rumot és nem ragadós tésztává dolgozzuk.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kiszaggatott tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 10 percig sütjük.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük ízlés szerinti krémmel.
Tipp:
Nálam nutella került rá. Tetejüket csokiba márthatjuk, kis cukorkákat szórhatunk rá vagy ragaszthatunk rá habcsókot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »