Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fagyi szelet recept

Fagyi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 30 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek víz
    • 10 dkg darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 1 csg sütőpor

    A krémhez:

    • 2 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg porcukor
    • 3 csg vaniliás cukor

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • reszelt csoki vagy tortadara

    Elkészítése:

    A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra keverem. Hozzáadom a vizet, a diót, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a 4 tojásból vert kemény habot. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm.

    A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a kétféle cukorral egy kevés tejjel simára keverem, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm, és kihűtöm. Ha kihűlt egy margarint kihabosítok, és összekeverem a főzött krémmel. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére kenem.

    A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött jó keményre verem, és a krém tetejére simítom. Tortadarával vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.

    Tipp:

    Jó ha egy napig áll, forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá