Fagyi szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fagyi szelet

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 10 ek víz
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt
  • 1 csg sütőpor

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csg vaniliás cukor

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • reszelt csoki vagy tortadara

Elkészítése:

A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra keverem. Hozzáadom a vizet, a diót, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a 4 tojásból vert kemény habot. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm.

A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a kétféle cukorral egy kevés tejjel simára keverem, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm, és kihűtöm. Ha kihűlt egy margarint kihabosítok, és összekeverem a főzött krémmel. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére kenem.

A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött jó keményre verem, és a krém tetejére simítom. Tortadarával vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.

Tipp:

Jó ha egy napig áll, forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.