Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra keverem. Hozzáadom a vizet, a diót, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a 4 tojásból vert kemény habot. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm.
A krémhez a lisztet, a tojássárgákat, a kétféle cukorral egy kevés tejjel simára keverem, majd a többi tejet is hozzáadva sűrűre főzöm, és kihűtöm. Ha kihűlt egy margarint kihabosítok, és összekeverem a főzött krémmel. A kész krémet a kihűlt tészta tetejére kenem.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött jó keményre verem, és a krém tetejére simítom. Tortadarával vagy reszelt csokival szórom meg a tetejét.
Jó ha egy napig áll, forró vízbe mártott késsel könnyű szeletelni.