Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ezerjó szelet recept

Ezerjó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg hideg margarin
    • 2 dl tejföl
    • csipet só
    • 1 citrom leve

    Mákos töltelék:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg magozott meggy

    Túrós töltelék:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 30 dkg túró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg mazsola (én kihagytam)

    Almás töltelék:

    • 60 dkg hámozott, reszelt alma
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 10 dkg cukor

    A lapok kenéséhez:

    • 3 ek lekvár
    • 5 dkg darált dió

    A lapok szórásához:

    • zsemlemorzsa

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • fél citrom leve
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Egy 22*24 cm-es tepsit kivajazunk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma részre osztjuk. Az egyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

    A mákos töltelékhez a tojást kikeverjük a cukorral, majd a mákot is hozzáadjuk. A tölteléket az alsó lapra kenjük és rászórjuk a meggyet.

    Kinyújtjuk a második lapot, rátesszük a meggyes mák tetejére, majd a túrós töltelék hozzávalóit is összekeverjük és a lapra kenjük. A harmadik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a többire, megkenjük a lekvárral, dióval megszórjuk és elterítjük rajta a reszelt almát, amit fahéjjal és cukorral ízesítettünk. Erre tesszük a kinyújtott negyedik lapot. Tetejét villával megszurkáljuk.

    A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük és így kb 30 percig sütjük. A máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a még forró süteményre simítjuk. Hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá