Ezerjó szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg hideg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 1 citrom leve
Mákos töltelék:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg magozott meggy
Túrós töltelék:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg túró
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola (én kihagytam)
Almás töltelék:
- 60 dkg hámozott, reszelt alma
- 1 kk őrölt fahéj
- 10 dkg cukor
A lapok kenéséhez:
- 3 ek lekvár
- 5 dkg darált dió
A lapok szórásához:
- zsemlemorzsa
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- fél citrom leve
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy 22*24 cm-es tepsit kivajazunk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma részre osztjuk. Az egyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A mákos töltelékhez a tojást kikeverjük a cukorral, majd a mákot is hozzáadjuk. A tölteléket az alsó lapra kenjük és rászórjuk a meggyet.
Kinyújtjuk a második lapot, rátesszük a meggyes mák tetejére, majd a túrós töltelék hozzávalóit is összekeverjük és a lapra kenjük. A harmadik lapot is kinyújtjuk, rátesszük a többire, megkenjük a lekvárral, dióval megszórjuk és elterítjük rajta a reszelt almát, amit fahéjjal és cukorral ízesítettünk. Erre tesszük a kinyújtott negyedik lapot. Tetejét villával megszurkáljuk.
A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük és így kb 30 percig sütjük. A máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd a még forró süteményre simítjuk. Hagyjuk kihűlni.