Ezerjó szelet

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg hideg margarin
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 1 citrom leve

Mákos töltelék:

  • 1 tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg magozott meggy

Túrós töltelék:

  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg túró
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola (én kihagytam)

Almás töltelék:

  • 60 dkg hámozott, reszelt alma
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor

A lapok kenéséhez:

  • 3 ek lekvár
  • 5 dkg darált dió

A lapok szórásához:

  • zsemlemorzsa

A tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • fél citrom leve
  • 15 dkg porcukor