Étcsokoládés kinder bueno recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A sütőforma előkészítéséhez:
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 ek vaj
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 ek cukor
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 marék dió (apróra tört vagy vágott)
- 3 ek nutella
- 25 dkg keksz (kb 50 darab)
- 0,5-1 dl tej (a keksz megforgatásához, szükség szerint)
A vaníliás krémhez:
- 4 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg margarin
A csokoládés krémhez:
- 4 dl tej
- 3 ojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag csokoládés pudingpor (étcsokoládés)
- 3 evőkanál finomliszt
- 15 dkg margarin
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a darabokra vágott dióval és megsütjük 180 fokon kb 30 perc alatt.
Még melegen mogyorókrémet csöpögtetünk rá.
HA tojássárgákat elkeverjük a vaníliás pudingporral, a liszttel, a fele tejből (4 dl) kicsit elvéve simára keverjük. A többi tejet a fele (10 dkg) cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszát hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Hozzáadjuk a fele 15 dkg margarint és egyneművé verjük.
Ugyanilyen mennyiségekkel elkészítjük az étcsokis, pudingos krémet. Mindkét krémet kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt. A sült tészta tetejére kenjük a sárga krémet. Minden egyes kekszet tejben megforgatunk, és a sárga krém tetejére pakoljuk, hogy az egészet befedje, majd a barna krémet simítjuk a kekszre.
A tejszínt kevés cukorral felverjük, habzsákba vagy kis neylonba tesszük, sarkán lyukat vágunk, majd a habbal hullámosan körbedíszítjük. Olvasztott csokoládéval is díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, és jó étvággyal ehetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »