Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eszter kocka recept

Eszter kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 3 dkg keserű kakaópor
    • 2 ek tortadara
    • 0,5 dl olvasztott vaj
    • 0,5 csomag sütőpor

    Csokoládékrémhez:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 2,5 dl tejszín

    Gesztenyekrémhez:

    • 25 dkg gesztenyepüré
    • 5 dkg vaj
    • 12,5 dkg mascarpone
    • 2,5 dl tejszín
    • 1 korty rum, vagy pár csepp rumaroma

    Továbbá:

    • babapiskóta
    • feketekávé
    • kakaópor
    • porcukor

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojások sárgájához adjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg szinte fehér nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezt is jól elkeverjük benne.

    A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a kakaóport és a tortadarát, keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és óvatosan forgassuk a tésztába.

    Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (gáztepsi) öntjük a tésztát, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben megfelezzük.

    Csokikrém készítése:

    A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponét keverjük a közben lehűlt olvasztott csokiba, majd a felvert habot is beleforgatjuk. Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.

    Gesztenyekrém készítése:

    A gesztenyekrémhez a gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot. Sima, egynemű krémmé keverjük.

    Összeállítás:

    A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet. A krémre feketekávéba mártogatott babapiskótákat sorakoztatunk (kb. 10-12 db). A piskótákra kenjük a gesztenyés krémet, majd lezárjuk a másik piskótalappal. Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet elkenjük.

    Tetejét kakaóporral megszórjuk, majd sablon segítségével porcukorból mintát is szórhatunk rá. Hűtőben hagyjuk legalább 3-4 órát, hogy szépen összeálljon a süti, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá